Zakenreis zelf organiseren of door een reisbureau?

zakenreis

Je gaat een zakenreis organiseren. Voor jezelf en je collega’s, of voor je medewerkers. Bij de organisatie van zo’n zakenreis komt veel kijken. Wie gaat er mee? Hoe lang gaat de reis plaatsvinden? Vliegtickets, hotels… En hier zijn verzekeringen en vervoer op de locatie nog niet bij gerekend. Er moet dus een hoop georganiseerd worden. Welke zaken moeten er geregeld worden en hoe kan een zakelijk reisbureau daarbij helpen? We leggen het uit. 

Kosten besparen 

Vaak denkt men dat het veel extra kosten oplevert wanneer een zakenreis georganiseerd wordt door een zakelijk reisbureau. Gek genoeg kan het laten organiseren van je zakenreis door een reisbureau je juist kosten besparen. Als klant pluk je vaak de vruchten van de lokale contacten van het reisbureau. Veel reisbureaus beschikken namelijk over dit soort connecties. Omdat het reisbureau precies weet wat er geregeld moet worden bespaart jou dit een hoop tijd. Uiteindelijk betaalt deze bespaarde tijd én het gevoel dat alles goed geregeld is zichzelf uit. 

op zakenreis gaan

Hier let je op als je zelf de reis organiseert 

Ga je de zakenreis zelf organiseren? Zorg dan dat je alle belangrijke zaken geregeld en goed op orde hebt. Bedenk hoe lang de reis gaat zijn, of de vluchttijden goed aansluiten op het schema en zorg uiteraard voor wat speling. Het is zonde als door vertraging een deel van de reis misloopt. Dit regel je in ieder geval: 

– Vliegtickets voor de medewerkers die op reis gaan 
– Vervoer van en naar de luchthaven 
– Geschikte accommodatie 
– Vervoer van de accommodatie naar de betreffende locaties 
– De juiste verzekeringen 

Vergeet de juiste verzekeringen niet 

Een onderdeel wat al snel als minder belangrijk gezien wordt of over het hoofd wordt gezien zijn de verzekeringen. Stel dat jij of je medewerkers een ongeluk krijgen op reis, bagage verdwijnt of gestolen wordt of als er een verandering van de plannen optreedt. Dan is het prettig als de kosten gedekt worden met de juiste verzekering. 

Zakenreis organiseren via E-businesstravel 

Kies je er toch voor om de reis te laten organiseren door een zakelijk reisbureau? Bekijk dan eens de opties voor een zakenreis bij E-businesstravel. Je profiteert van lokale (en daarmee betere) prijzen, loyaliteitsprogramma’s en internationaal netwerk. Het bureau regelt de vliegtickets met de beste prijs, de meest geschikte accommodaties en het vervoer dat jij en je collega’s of medewerkers ter plaatse nodig hebben.