VOORDELEN VAN ASSET TRACKING VOOR JE BEDRIJF

asset tracking in de bouw

Stel je hebt weinig inzicht op de locaties van je machines, je bent de hele dag van de ene plaats naar de andere plaats aan het rijden om controles uit te voeren of is er misschien weleens een container gestolen? Maak dan nu het verschil voor jouw bedrijf! Met asset tracking heb jij controle en inzicht in alles wat er met jouw materialen gebeurt. Hieronder wordt uitgelegd wat asset tracking is en welke voordelen het met zich meebrengt. 

Wat is asset tracking? 

Asset tracking is het volgen van objecten/materialen. Bijvoorbeeld het volgen van voertuigen, machines, containers of ander materiaal. Het wordt dan ook wel materiaalbeheer genoemd. Door de gps-trackers kun je niet alleen de objecten elke minuut volgen, ook kun je terugzien waar een object is geweest. Asset management houdt de locatie van uw assets bij, maar ook data over de status, onderhoudsschema’s en beschikbaarheid. Deze gegevens kun je allemaal terugzien gewoon via jouw laptop, tablet of mobiele telefoon. 

24/7 zicht op jouw assets! 

Het belangrijkste voordeel van asset tracking is natuurlijk dat je continu zicht hebt op de locaties van jouw kostbare materieel. De gps-sensoren sturen de locatie en verschillende gegevens naar je mobiele telefoon, laptop of tablet. Je hebt dus altijd en overal inzicht op je materialen. 

Beperk diefstal 

Als je precies weet waar je materialen zijn en wanneer er gebruik van wordt gemaakt, kun je dus heel makkelijk te weten komen wanneer iets gestolen wordt. Wanneer er materiaal verplaatst wordt of er wordt gebruik van gemaakt na werktijd, kun je en melding op je mobiele telefoon verwachten. Hier kun je op zien om welk materieel het gaat en waar.

Tijd besparen 

asset tracking in de bouw

Met behulp van asset tracking hoef je je dus niet te verplaatsen van locatie naar locatie om controles uit te voeren. Hierdoor kun je je richten op andere belangrijke taken. Ook kun je door asset tracking een makkelijkere planning maken en vervolgens laten uitvoeren. Foutjes kunnen worden voorkomen en tijd wordt bespaard. 

Kosten besparen 

Kosten besparen is voor ieder bedrijf een groot voordeel. Asset tracking gaat jou hierbij helpen! Allereerst heb je minder werknemers nodig om controles uit te voeren op verschillende locaties. Ook kun je precies zien wat de draaiuren zijn van de machines en wanneer een machine aan onderhoud toe is. Op deze manier voorkom je onnodige slijtages!