Detachering: de juiste professional op de juiste plek

Ieder bedrijf heeft op een bepaald moment nieuwe medewerkers nodig. Bijvoorbeeld door uitval of ontslag. Kundige werknemers zijn essentieel voor de succes van een bedrijf. Zonder de juiste kennis op de juist plek worden klanten bijvoorbeeld niet goed geholpen en blijven kansen onbenut. Kortom: het kan zorgen dat je omzet misloopt. Detachering helpt je daarbij. 

Waarom een professional inhuren? 

Er zijn verschillende redenen waardoor bedrijven ervoor kiezen om een professional in te huren in plaats van er een in dienst te nemen. Een van die redenen is de schaarste van personeel in een bepaald vakgebied. Denk aan de IT, of de zorg. Het is dan simpelweg niet gemakkelijk om een vaste medewerker te vinden.

Korte en lange termijn 

Of het nu voor de korte of voor de lange termijn is, detachering is in beide gevallen een goede uitkomst. Voor de korte termijn is het niet altijd handig om een nieuwe medewerker in dienst te nemen. De werving en selectie kost veel tijd. Een detacheerder gaat direct op zoek naar een (tijdelijke) collega voor je. Voor de langere termijn is detachering handig als je op zoek bent naar een specialist. Want die zijn soms lastig te vinden. 

Geen werkgeversverplichtingen 

Het voordeel van een gedetacheerde bij jouw bedrijf is dat je geen werkgeversverplichtingen hebt. De gedetacheerde blijft namelijk in dienst bij het detacheringsbureau en dus niet bij jouw bedrijf. Deze persoon ontwikkelt zichzelf continu. De kosten daarvoor zijn de detacheerder, de voordelen voor jou. 

De match tussen werkgever en gedetacheerde 

Niet alleen bij vaste werknemers is een match met de werkgever belangrijk. Ook bij een gedetacheerde is het essentieel dat deze persoon past bij het bedrijf waar hij (tijdelijk) voor gaat werken. Een goed detacheringsbureau helpt bij het vinden van deze match. 

IT detachering Utrecht 

Een voorbeeld van een sector waarin een tekort is aan goed personeel is de IT. Freelance IT’ers zijn schaars en daardoor zijn zo over het algemeen duurder. IT-detachering is daarom een uitkomst voor bedrijven die op zoek zijn naar specialisten. Samen met de detacheerder ga je op zoek naar de juiste specialist voor jouw opdracht. 

Kortom: heeft jouw afdeling een nieuwe collega nodig? Een detacheringsbureau kan helpen om een geschikte (tijdelijke) professional voor je te vinden. Een goede detacheerder zorgt voor een match tussen je bedrijf en de gedetacheerde voor een goede samenwerking.