Voor welke situaties is het hebben van een persoonlijk alarm geschikt?

in welke situaties een persoonlijk alarm.

Iedereen wilt zich veilig voelen. Dit geldt zowel voor mensen die ziek zijn, voor mensen die een onveilig thuissituatie hebben of voor professionals op de werkvloer. Met een persoonlijk alarm is het heel eenvoudig om de hulp van anderen in te schakelen. Maar voor welke situaties is het dragen van een persoonlijk alarm geschikt? Wij leggen het uit!

Alleenwerkers

Een persoonlijk alarm is uitermate geschikt voor snelle alarmering bij een arbeidsongeval of gezondheidsincident op de werkvloer. In sommige branches moeten mensen in risicovolle omstandigheden werken op een plek waar collega’s geen zicht op diegene hebben. Een persoonlijk alarm kan op deze momenten een uitkomst bieden. Het geeft de medewerkers een extra veilig gevoel doordat ze altijd direct alarm kunnen slaan als er iets mis gaat. Naar wie gaat de alarmoproep? In de meeste gevallen wordt de alarmoproep verstuurd naar bedrijfshulpverleners. Zijn er buiten kantoortijd geen hulpverleners aanwezig? Dan kan het alarm opgevolgd worden door een alarmcentrale. 

Bouwvakkers en installateurs zijn voorbeelden van beroepen waar mensen vaak alleen werken. Een persoonlijk alarm is de ideale oplossing voor deze mensen omdat er niemand in de buurt is die ze kan helpen in geval van nood. 

Betrouwbare knop voor thuis

Daarnaast is een persoonlijk alarm geschikt voor mensen die zich thuis onveilig voelen. Hierbij kan je denken aan mensen die slachtoffers zijn huiselijk geweld of mensen die gestalkt worden door bijvoorbeeld hun ex-partner. De alarmoproep versturen is eenvoudig, doordat er maar één keer op een knop gedrukt moet worden. In dit geval wordt het alarm geluidloos geactiveerd waardoor het makkelijk is om onopvallend alarm te slaan. Bij personen die het persoonlijk alarm hebben om zich thuis veiliger te voelen wordt de alarmoproep vaak direct verzonden naar de alarmcentrale. 

in welke situaties een persoonlijk alarm.

Persoonlijk alarm voor ouderen

Juist op zoek naar een noodknop die geschikt is voor ouderen? In de meeste gevallen gebruiken ouderen een persoonlijk alarm omdat ze op deze manier langer thuis kunnen blijven wonen. Daarnaast geeft het kinderen en/of mantelzorgers een veilig gevoel dat hun dierbare altijd een alarmoproep kan verzenden indien gewenst. De meeste seniorenalarmen werken zowel in huis als buitenshuis. 

Hulp nodig bij het kiezen?

Moeite bij het uitkiezen van een persoonlijk alarm? De alarmen zijn tegenwoordig met veel specificaties uitgerust maar welke alarm past bij jouw situatie? Plusonline heeft een aantal tips gegeven die helpen bij het maken van de juiste keuze.