Steeds meer vacatures in Hardinxveld-Giessendam

vacatures Hardinxveld-Giessendam

Er is momenteel sprake van een kandidatenmarkt, er zijn meer vacatures dan kandidaten. Het is daarom in veel sectoren steeds moeilijker om vacatures op te vullen. Ook het aantal vacatures in Hardinxveld-Giessendam groeit. Dit merken ze ook bij Werken met Passie, detacheringsbureau in Hardinxveld. Zij hebben vele leuke vacatures in de omgeving van Hardinxveld. 

De rijke geschiedenis van Hardinxveld-Giessendam 

In 1957 zijn Hardinxveld en Giessendam samengevoegd tot één gemeente. De nederzetting is natuurlijk al veel eerder gestart, zo rond de 10/11e eeuw. Er is ook oud bewijs gevonden, zo werd er een oud skelet gevonden tijdens de aanleg van de betuwelijn. Het skelet van deze vrouw die vanwege de betuwelijn al snel de naam trijntje kreeg, is zeker 7500 jaar oud. Er werd tevens een oude kano gevonden uit dezelfde tijd. De bedrijvigheid was er dus in die tijd al. In de 10e eeuw werkte alles anders natuurlijk. 

vacatures in Hardinxveld-Giessendam

Vacatures zichtbaar maken 

Met de huidige kandidaten cultuur is het soms moeilijk om een vacature te vervullen, daarom hebben we een aantal tips voor het werven van kandidaten op een rijtje gezet. 

Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw vacatures wel ingevuld worden? Stap één is ervoor zorgen dat kandidaten jouw vacatures kunnen vinden. Maak je een organisch bericht op linkedin en verwacht je dan voldoende reacties te ontvangen? De kans is groot dat dit niet meer voldoende is. Afhankelijk van waar jouw doelgroep zich bevindt zijn gericht betaalde acties wellicht meer succesvol. Het kost misschien budget maar dit betaald zich snel terug doordat de time to hire korter wordt. 

Employer Branding is een must 

Zorg dat niet alleen jouw vacatures zichtbaar zijn maar denk ook aan je imago als bedrijf. Wanneer een kandidaat meerdere vacatures ziet, zijn ze geneigd te kiezen voor dat wat bekend is. Het is dus belangrijk om ook naamsbekendheid als bedrijf op te bouwen als het gaat om vacatures vervullen. Op indeed is het bijvoorbeeld mogelijk om reviews te verzamelen als werkgever. Heb je daar een aantal positieve reviews bij staan zal dit bijdrage aan een betere conversie. 

Maak gebruik van je netwerk 

Het klinkt wellicht voor de hand liggend maar wanneer je een vacature in Hardinxveld wilt vervullen is het altijd goed om eerst in je eigen netwerk te kijken of er een geschikte kandidaat is. Zoals eerder beschreven is dat wat bekend is vaak een logische keuze. Je medewerkers kunnen ook een vacature delen. Bij 10 medewerkers die ieder 200 connecties hebben is dit al snel zo’n 2000 potentiele kandidaten die je gratis weet te bereiken. Plus is het ook fijn om wat achtergrondinformatie te hebben via je medewerkers, zij kennen de persoon en kunnen ook goed inschatten of het een goede match is. Hierbij is het natuurlijk wel van belang dat je medewerkers ook je ambassadeurs zijn, hoe je dit doet lees je in de volgende alinea. 

Wees een goede werkgever 

Om zo min mogelijk vacatures in je bedrijf te hebben is het verstandig om goed om te gaan met je huidige personeel. Investeer in je huidige personeel door goede arbeidsvoorwaarden te scheppen, geef ze de ruimte om zich te ontwikkelen en weet wat er speelt zodat je ontevredenheid snel kunt oplossen. 

Of het nu om een functie bij de gemeente Hardinxveld gaat, marketing of timmerman het is allemaal te vinden in Hardinxveld-Giessendam.