Op zoek naar een assertiviteitstraining in Amsterdam?

assertiviteitstraining Amsterdam

Woon je in of vlakbij Amsterdam en ben je op zoek naar een assertiviteitstraining? Dan zit je hier goed. Wij zullen je in dit artikel meer vertellen over assertiviteitstraining in Amsterdam. Bij een assertiviteitstraining word je getraind om meer assertief te zijn. Assertiviteit is een begrip dat terugslaat op hoe je omgaat met andere mensen in sociale situaties. Tijdens deze training leer je dus over omgaan met mensen in bepaalde sociale situaties en dat is iets om mee te nemen voor de rest van je leven.

Als je leert assertief te zijn, dan leer je jezelf zelfvertrouwen aan, voor jezelf op te komen en je eigen meningen en standpunten te bespreken zonder agressief over te komen. Met deze training leer je dus voor de rest van je leven hoe je op een nette en zelfverzekerde manier je mening kan geven en kan communiceren met anderen. Dat is altijd handig om te leren.

assertiviteitstraining in Amsterdam

Voordelen van een assertiviteitstraining volgen

Er zitten veel voordelen aan het volgen van een assertiviteitstraining. Ten eerste neemt het maar een paar dagen in je maand op en dan leer je al een heleboel nuttige aspecten over communiceren met mensen. Communicatie is tegenwoordig erg belangrijk. Zowel op feestjes als tijdens gesprekken op je werk of zelfs met je baas is het belangrijk dat je op een duidelijke manier je mening kan bespreken en dat ook durft. Dat leer je bij de training erg goed en kan dus voordelig zijn. Je durft misschien wel makkelijk opslag te vragen aan je baas of makkelijk tegen je vrienden te zeggen dat waar ze over grappen helemaal niet zo grappig is.

Een beetje zelfvertrouwen is voor niemand erg om te hebben en daarom is het erg voordelig om de assertiviteitstraining Amsterdam te volgen. Daarnaast is deze training onder andere in Amsterdam en hierdoor erg makkelijk bereikbaar, zowel met de auto als met openbaar vervoer.

Veel flexibiliteit en verschillende opties

Als je kiest voor deze assertiviteitstraining dan zul je al snel zien dat de training en hoe je deze wilt volgen erg flexibel is. Je hebt keuze tussen verschillende opties. Zo is Amsterdam een handige locatie voor iedereen, maar de training kan ook op andere locaties worden gevolgd. Daarnaast proberen we de training zo veel mogelijk af te stemmen op je eigen situatie en je voorkeuren. We stellen een persoonlijk plan voor je op met leerdoelen en hoe we daar bij komen. Hier staan tools en handvatten in die bij echte situaties kunt gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om de training online op het internet te doen of om de training met anderen op een locatie naar wens te doen.

Zoals je kunt lezen is de training dus erg flexibel in te delen en te kiezen. Daarnaast is alles erg persoonlijk en krijg je ook handvatten mee voor later, als je de training nodig hebt in echte situaties.

Volgorde en inhoud van de training

Om te komen tot het persoonlijke plan en de beste assertiviteitstraining voor jou volgen we een bepaalde volgorde. Als allereerste is het een goed idee om een intake te nemen voor je aan de training begint. Dit kan via de telefoon of op afspraak. Dan kijken we samen naar je situatie en wat het beste plan voor de training is die daarbij past. Dit duurt een half uurtje en is geheel vrijblijvend. Het hoeft dus niet per se, maar is wel handig om een persoonlijk plan op te stellen.

Na dit gesprek ontvang je een brochure met daarin je persoonlijke plan en de inhoud van het programma en hoe we werken. Hierin kun je dus lezen hoe we aan de slag gaan. Dan kan de training beginnen. Tijdens korte sessies word je geleerd meer assertief te zijn. Na de training word je natuurlijk ook nog ondersteund door ons. Je krijgt onder andere een hand-out en actieplan. Daarnaast kun je ons altijd bellen en vragen we van tijd tot tijd hoe het gaat. Zo kun je de training ook blijven inzetten bij echte situaties.

Kies assertiviteitstraining Amsterdam om iets te leren voor het leven

We hebben je nu alles verteld over de assertiviteitstraining in Amsterdam of een andere stad naar keuze. Een assertiviteitstraining volgen is voor iedereen voordelig, aangezien wat assertiever zijn tijdens veel situaties erg goed kan uitpakken. Deze training is flexibel in te delen en wordt naar wens helemaal persoonlijk gemaakt, zodat we je nog beter kunnen helpen assertiever te worden. Assertiever worden is iets dat je meeneemt voor de rest van je leven.