Kies houtstrips voor een warme sfeer

Strips voor aan de muur zijn een opkomende trend in de interieur design wereld. Je ziet ze tegenwoordig overal terug, in Woonmagazines, woonwinkels en ook op social media. Er zijn verschillende soorten strips en een soort strips zijn natuurlijk de houtstrips. De houtstrips worden onder en naast elkaar geplaatst en zo krijg je een prachtig reliëf van hout op de muur. Niet alleen zorgt het hout voor een mooie sfeer, het reliëf zorgt voor een eyecatcher in de kamer waar deze is aangebracht.

Als je dus nog een opvallende manier zoekt om de muur te versieren, dan raden we zeker aan om strips te gebruiken. Wil je graag een warme sfeer naar de kamer brengen? Kies dan voor houtstrips.

Het leuke aan houtstrips gebruiken in je interieur

Houtstrips gebruiken in je interieur is erg leuk en we willen je uitleggen waarom. Ten eerste maak je met de houtstrips een echte eyecatcher in de kamer. Je kunt een of meerdere muren bekleden met de houtstrips en deze zullen zeker opvallen. Dat is weer iets anders dan geverfde muren. Ook brengt het hout meteen een warmere sfeer naar de kamer door zijn warme kleuren.

Houd je ook van creatief bezig zijn? Dan is de houtstrips aanbrengen zeker een leuke klus en dan kun je nog elke dag zien wat voor kunstwerk je er van gemaakt hebt. Want met houtstrips sta je helemaal vrij hoe je ze aanbrengt, en dat is ook het leuke ervan.

Verschillende soorten houtstrips

Zoals er verschillende soorten hout, zijn er ook verschillende soorten houtstrips. Zo kun je kiezen voor rustiek met teakhouten strips of juist verwassen hout kiezen met het Ibiza hout. Of kies voor de simpele barnwood strips en ga voor een klassieke houtlook. Van al deze houtsoorten zijn ook nog verschillende houtstrips, zoals een mozaïek vorm of juist donker of licht hout. Afhankelijk van wat je voorkeur heeft zit er sowieso iets voor je tussen. Hout is namelijk erg veelzijdig. Kies voor donkerder hout als je een elegante sfeer wilt en wat lichter hout als je voor een warme en minimalistische sfeer wilt gaan.

Bevestiging van de houtstrips

Houtstrips worden geleverd in losse strips en het is dan de bedoeling dat je deze onder en naast elkaar gaat plaatsen op de muur. Zo bestaat er een uniek en opvallend reliëf van houtstrips op de muur. De meeste houtstrips worden bevestigd met behulp van een montagekit. Je zult dus zeker creatief bezig zijn als je de houtstrips op gaat hangen. Zo heb je namelijk ook geheel eigen regie over hoe je de houtstrips op de muur wilt hebben. Met een goede montagekit zijn de houtstrips makkelijk en snel op de muur te plaatsen.

Deze accessoires gaan goed samen met houtstrips

De houtstrips zullen zeker de eyecatcher zijn in de kamer. Het is daarnaast ook leuk om een paar accessoires te kopen die goed bij de houtstrips passen. Denk bijvoorbeeld aan een leuk houten bankje met daarop dekens of neppe schapenvacht zodat je de warme sfeer in de kamer nog warmer maakt. Vrijwel alles is te combineren met de houtstrips, aangezien het zo’n mooi en makkelijk materiaal is.