Een vloeiende bedrijfsverhuizing in 4 stappen

verhuizers tillen verhuisdozen

verhuisdozen tijdens een bedrijfsverhuizing

Een bedrijfsverhuizing kan een hectische periode zijn. Een grote inboedel moet van A naar B. Heel het bedrijf verhuizen is sowieso een behoorlijk gebeuren. Er moet over veel zaken worden nagedacht. De voorbereiding is essentieel voor een goed verloop. Met deze 4 stappen zorgt u voor een vlotte, zakelijke verhuizing.

Bepaal wat u zelf wilt doen

Welk gedeelte wilt u uitbesteden en wat kunt u zelf doen? Of besteedt u liever de hele verhuizing uit? Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf kunt u er voor kiezen om bepaalde dingen zelf te doen. Denk aan het inpakken van kleinere spullen. Hiervoor kunt u vooraf verhuisdozen regelen. U kunt ook kiezen om zelf de kasten en bureaus de dag voor de verhuizing te demonteren. Dan kunnen de verhuizers sneller inladen. Dit scheelt u niet alleen in kosten, maar de bedrijfsverhuizing zelf verloopt ook gemakkelijker.

Misschien wilt u (een gedeelte) van de inboedel opslaan in een opslag? Een verhuisbedrijf kan helpen bij deze keuze. Het gedeelte wat opgeslagen moet worden, wordt dan verhuisd naar de opslag.

Zoek een goede verhuisservice

Het verhuisbedrijf wat u kiest, heeft veel invloed op het verloop van de verhuizing. Zorg ervoor dat u kiest voor verhuizers die ervaring hebben met het verhuizen van een bedrijf. Lees de online reviews voor u een keuze maakt.

Goedkope verhuizers zijn niet altijd de beste oplossing. Het gaat immers om uw inboedel en daar moeten verhuizers zorgvuldig mee omgaan. Daarnaast wilt u een voorspoedige verhuizing die op rolletjes loopt. Let daarom op het Erkende Verhuizers keurmerk. Daarmee bent u verzekerd van een verhuisbedrijf wat is aangesloten bij de branche.

verhuizers tillen verhuisdozen

Plan de verhuizing van uw bedrijf

In overleg met het verhuisbedrijf plant u een geschikte datum. De meeste bedrijven kiezen natuurlijk liever het weekend. Daardoor is verhuizen op een werkdag vaak veel goedkoper. Bespreek de verhuisdag (of meerdere verhuisdagen?) goed met de gekozen verhuisfirma. Planning is bij een zakelijke verhuizing nog belangrijker dan bij een particuliere verhuizing. U wilt natuurlijk dat de bedrijfsverhuizing zorgvuldig wordt uitgevoerd door goede verhuizers. Een goede afstemming met de verhuizer is daarom van belang.

Daarnaast is het belangrijk dat alle werknemers op de hoogte zijn van de verhuizing en de datum. Krijgen zij een dag vrij? Vanaf wanneer worden ze waar verwacht? Communiceer dit duidelijk zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is.

bedrijfsverhuizing

Verhuizen!

Het is zover: de verhuizing van uw kantoor! Alles is geregeld. De voorbereiding heeft ervoor gezorgd dat de verhuizing voorspoedig verloopt. Alle werknemers vinden gaandeweg hun nieuwe plek op hun nieuwe locatie. Ze pakken hun spullen uit en de verhuisdozen kunnen eventueel terug naar de verhuurder.

Heeft u vragen over een de verhuizing van uw kantoor? Bespreek deze met een verhuisbedrijf!