Administratie doen als zzp-er: Hoe pak je dat aan?

administratie doen voor zzpers

De administratie… Niet iedereen is goed in en niet iedereen staat te juichen. Logisch, het is waarschijnlijk niet waarom jij jouw onderneming bent begonnen. En toch is het o zo belangrijk. Je weet vast al dat het slim is om je administratie geordend te houden. In de praktijk is dat natuurlijk een ander verhaal. Daarom krijg je van mij gratis en voor niet advies om een ster te worden in het doen en ordenen van de bedrijfsadministratie.

Niet uitstellen

Je weet dit en toch doe je het. Maar de boekhouding gaat echt niet leuker worden als je het uitstelt omdat de stapel werk juist alleen maar groter wordt. Plan een vast moment per week of per maand in voor jouw administratieve bezigheden. Hou je echt aan deze momenten en plan er geen andere dingen doorheen. Zet dit ook daadwerkelijk in je agenda. Met andere woorden, neem het serieus op als taak. Je zult dan zien dat administratie doen gestructureerder wordt.

boekenkast voor ordners

Administratie boekenkast

Zorg dat je je de administratie van je bedrijf in een aparte kast hebt staan. Zo kan het niet in de war raken met je persoonlijke administratie. Heb je deze nog niet? Koop een goedkope boekenkast erbij zodat je alles netjes gescheiden kan houden. Pluspunten voor een boekenkast met deurtjes zodat er geen administratie zichtbaar is.

Maak administratie doen leuk

Tools voor administratie doen

Iedereen weet dat het niet de leukste klus is en daarom kun je het maar beter leuk maken voor jezelf. Ik bedoel dan: stickertje in kleuren, mooie ordners, handige bureau accessoires. Alles wat jij nodig hebt om het leuk te maken. Je kunt zelf paperclips maken en grotere clips om stapels papier gescheiden te houden.

Mappen voor administratie

Er zijn diverse soorten mappen en tools die administratie doen leuker en gemakkelijker kan maken. Bijvoorbeeld mapjes, paperclips, ordners en geperforeerde showcases. Zorg dat je deze in huis hebt voor je aan de boekhouding gaat werken.

Boekhouding uitbesteden

Ten slotte kun je er nog voor kiezen om het karwei uit te besteden. Daar moet je wel budget voor hebben. Als je dat hebt, is het heerlijk en heb je er geen omkijken meer naar. Sommige mensen zijn gewoon niet goed met cijfertjes, papieren en dingen plannen.

boekhouding doen

Ga jij jouw administratie nu anders aanpakken? Wat ga je veranderen of ga je het uitbesteden? Laat het me weten via de contactpagina!