Waarom kiezen voor een grijze PVC vloer?

PVC vloer grijs

Wanneer je bezig gaat met het verbouwen van je huidige of nieuwe woning, dan zul je er misschien al wel snel achter komen, dat het best nog wel lastig is om de basis te bedenken. En de basis houdt in: De muren, vloeren en de plafonds. Vaak hebben de meeste plafonds dezelfde standaard kleur en hebben de meeste mensen wel een idee van wat voor mooie kleur zij graag op hun muur zouden willen zien, maar de vloer is toch vaak wel wat lastiger. Mensen kiezen soms voor een vloer die vloekt met de meubels die in huis staan, daarom is het bijvoorbeeld een goede optie om te kiezen voor een PVC vloer grijs

Goed te combineren

Wanneer je voor de grijze pvc vloer kiest, dan hoef je eigenlijk in de meeste gevallen niet bang te zijn dat dit zal gaan vloeken met de andere meubels die je in huis hebt, omdat het niet zal vloeken met eventueel houtkleurige meubels en deze mooi naar voren kan laten komen of met andere kleuren die gebruikt zijn. Daarom is grijs in veel interieurs een veelgebruikte kleur die bij kan dragen aan het rustige karakter dat veel mensen toch zoeken in hun woning. Wanneer grijs besloten is, dan is het nog de keuze voor de PVC om te maken. 

De keuze voor PVC

De PVC vloer is de laatste jaren een optie die steeds vaker gekozen wordt, deze ligt wat de prijs betreft vaak iets hoger dan laminaat, maar daar tegenover staat dat de kwaliteit vele malen beter is. PVC kun je in verschillende soorten krijgen waardoor de vloer een andere look kan krijgen en zo kun je een houten vloer nabootsen, terwijl jij kunt profiteren van de voordelen van PVC zoals het feit dat deze waterbestendig zijn, niet snel verkleuren en een stuk beter krasbestendig zijn dan de veelgebruikte andere vloeren die er worden aangeboden. Het serieuze overwegen waard. 

Onderhoud van de PVC vloer

Een bijkomend voordeel dat je van je grijze PVC vloer zou hebben is het feit dat je hier vrijwel geen onderhoud aan hoeft te plegen. Wanneer je iets laat vallen, dan is het een kwestie van ‘gewoon’ even stofzuigen of een vochtige vloeistof even afnemen met een natte doek of een dweil. De vloer zelf heeft namelijk geen onderhoud nodig, behalve het schoonhouden door af en toe gestofzuigd te worden en even een dweil om het geheel op te frissen. Dit scheelt een hoop extra werk dat je met een aantal andere vloeren wel zou hebben.

Er is nog veel te ontdekken

Kortom, wanneer je twijfelt om voor een PVC vloer te gaan, dan kan er nog een hele wereld voor je open gaan door het enorme aanbod aan PVC dat er tegenwoordig aangeboden wordt. Dat betekent dat er voor iedere gewenste situatie een perfecte PVC vloer is.