Tips om mee te doen met de nieuwste modetrends

G Star Outlet

Ieder seizoen veranderen de modetrends. De nieuwste trends komen voorbij tijdens een catwalk event zoals de Fashion Week. Wie hier goed op let, weet precies wat hot is en wat niet. Je hoeft je kledingkast hier natuurlijk niet iedere paar maanden op aan te passen. Vaak zie je dat je al kledingstukken bezit die passen bij de nieuwe modetrends. Denk aan een kleurrijke sjaal of een handtas als accessoire. Vaak bepalen enkele bekende mode-iconen of bekende personen de modetrend. Draagt een bekende popster altijd een spijkerbroek met gaten? Dan is de kans groot dat dit de volgende modetrend wordt.

De basis is vaak hetzelfde

Wat je veel terugziet in modetrends is dat de basis niet veel veranderd. Zorg ervoor dat de volgende kledingstukken in de kast hangen, en je zit altijd goed: een coltrui, T-shirt, een jurk tot je knie, een spijkerbroek, een pantalon en een set sneakers. Effen kleuren, zoals zwart of wit, werken het beste. Deze kledingstukken vormen de basis voor vele looks. Komt denim in de mode? Ga voor een spijkerbroek van de G Star outlet en match hem met je witte T-shirt of een coltrui. Gooi er een spijkerjasje overheen, draag je sneakers eronder en je schreeuwt trendy, terwijl je de basis al in huis had liggen. 

Breid je kledingkast uit

Naast een paar effen kledingstukken, is het handig om een grote basis aan kleding aan te schaffen die je gemakkelijk combineert. Het veiligst is om te kiezen voor kleuren zonder printjes, zoals zwart, terracotta, blauw of wit. Printjes maakt het lastiger om de kleding te combineren. Wanneer je kast voor een groot deel uit effen kledingstukken bestaat, geeft dit een goede basis om hem aan te vullen met een paar kleine extra’s om mee te gaan met de modetrends. Een terugkomende trend is de maxi-jurk met een riem eromheen. Wanneer de jurk al in je kast hangt, hoef je er alleen nog een riem bij aan te schaffen.

Speel in op terugkerende trends

De put om nieuwe trends uit te putten is niet eindeloos. Hierdoor zie je dat stylisten en modeontwerpers vaak verschillende stijlen combineren, of oude stijlen van vroeger ineens weer hot maken. Hou de trends een beetje in de gaten, en je merkt een terugkerend patroon op in de trends. Bijvoorbeeld: in de herfst komen de ‘cozy kleuren’ terug. Denk aan terracotta, bruin, geel en rood. In de zomer zie je meer variatie, bijvoorbeeld de terugkeer van spaghettibandjes of de croptop. Wanneer je weinig kleding weggooit, zul je merken dat je altijd wel een paar van deze kledingstukken bezit. Zo hoef je niet voor iedere trend nieuwe spullen aan te schaffen, maar combineer je de kleding die je al hebt.