Hoe kies je de beste koffieautomaat voor op kantoor?

Fortune Coffee

Koffie drinken op kantoor. We doen het bijna allemaal. En hoe je de koffie ook drinkt het is wel zo fijn als je op kantoor dan beschikt over lekkere koffie. Vieze koffie op kantoor wil namelijk niemand. Maar welke koffieautomaat heb je dan nodig? En welke automaat biedt ook het aanbod aan wat jij als bedrijf wilt? Tevens is het aanbod aan koffieautomaten gigantisch, kijk alleen al bij Fortune Coffee. Maar hoe vindt je dan toch in het gigantische aanbod aan koffieautomaten de juiste koffieautomaat voor op jouw kantoor? Daar gaan wij je bij helpen. Wanneer je weet waar je op moet letten is het namelijk vrij simpel om de juiste automaat voor jouw kantoor te vinden. 

Het aantal personen op kantoor

Een bepalende vraag om jezelf te stellen wanneer je een koffieautomaat wil kopen op kantoor is de vraag hoeveel mensen er gebruik maken van de koffieautomaat. Afhankelijk hiervan is het namelijk nodig een grote of juist een kleine automaat aan te schaffen. Hiermee spelen nog meer factoren een rol. Zoals piekmomenten, zijn er momenten op de dag dat je extra veel gebruik gemaakt wordt van de automaat? Dan kan het handig zijn te kiezen voor een automaat met een snelle uitgifte, zo hoef je niet te lang te wachten op je koffie. Wel zo fijn. Bovendien verschillende automaten ook in de capaciteit, zo kunnen sommige automaten maar een paar koffie’s zetten per dag, voordat ze bijgevuld moeten worden. 

Wat voor een koffie wil je hebben op kantoor?

Tevens moet je jezelf ook afvragen wat de wensen op kantoor zijn en tot in hoeverre je hieraan wilt voldoen. Je kunt koffie tevens op verschillende manieren zetten. Van instant koffie tot freshbrew en van cups tot pads. Hoe de koffie gezet wordt bepaalt ook hoe de koffie smaakt. Echter bepaald dit ook de zettijd van de koffie. Zo is instantkoffie veel sneller gezet dan koffie uit een espressomachine. Dit zijn dus ook dingen om rekening mee te houden wanneer je het aantal personen op kantoor bedenkt. Bovendien heb je natuurlijk ook bepaalde wensen. Zo willen sommigen graag espresso koffie en anderen liever instant koffie. Tevens is het fijn als een koffieautomaat ook over warm water, thee, koud water en soep beschikt. 

Verschillende prijzen en merken

Zoals we gezien hebben hangt de prijs af van verschillende factoren. Niet alleen van de capaciteit van de automaat. Maar ook zeer zeker van manier waarop de koffie gezet wordt en datgeen wat de automaat aanbiedt. Afhankelijk hiervan kun jij voor jezelf bepalen wat je belangrijk vindt en wat je daarvoor over hebt. Want uiteraard zijn er nogal aanzienlijke verschillen aan te wijzen tussen de verschillende soorten koffieautomaten wat betreft de prijs. Dit hangt van de genoemde factoren af, maar zeker ook van het merk automaat. Sommige merken vragen meer voor hun automaten. Dit op basis van hun naam, maar soms ook op basis van extra service of gemak.