Maak het ondernemen in de horeca makkelijker met een horeca kassasysteem

De horeca is misschien wel een van de meest uitdagende sectoren om in te werken. Het ondernemen in de horeca is ontzettend dynamisch en vraagt dat er continue geschakeld wordt tussen de operationele bedrijfsvoering en het management van de backoffice. Sommige bedrijfsprocessen zoals bijvoorbeeld het doen van bestellingen, het maken van de roosters of het doen van de boekhouding gebeurt regelmatig in de vroege of de late uren van de dag. 

Het is dan ook belangrijk dat dit soort werkzaamheden zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd en zo min mogelijk tijd in beslag nemen. Een manier om dit soort zaken te optimaliseren, is door te investeren in een modern kassasysteem horeca zoals unTill dat gelinkt is aan diverse andere systemen in het bedrijf.

Bedrijfsprocessen optimaliseren met een kassasysteem

Het doen van de bestellingen is een simpel voorbeeld dat vaak vrij eenvoudig geautomatiseerd kan worden, door een integratie met het kassasysteem. In de kassa wordt alles bijgehouden wat er verkocht wordt en deze data kan makkelijk gebruikt worden om suggesties te doen voor nieuwe bestellingen die gedaan dienen te worden. Ook met betrekking tot het samenstellen van de menu’s kan de data uit het kassasysteem enorm helpen en kun je makkelijk vaststellen welke items het beste en het slechtste verkocht worden. 

De meest moderne kassasystemen registreren ook alle tijden van alle bestellingen en het aflezen van de piekdruktes is dan ook vrij eenvoudig. Het koppelen van het kassasysteem met het reserveringssysteem en de planning software kan dan ook helpen om de personeelsbezetting nog verder te optimaliseren.

Een betere service voor de gast

Het belangrijkste in de horeca, is natuurlijk een goede dienstverlening naar de gasten toe. Met een modern kassasysteem maak je het niveau van de dienstverlening dan ook inzichtelijk en meetbaar en kun je eenvoudig aanpassingen doen om dit te verbeteren. Medewerkers kunnen op een digitale plattegrond aangeven wanneer ze bij een tafel ingecheckt hebben en je kan er zelf voor kiezen om de tafels in het systeem na een bepaalde tijd van kleur te laten veranderen, wanneer er niet is ingecheckt. 

Het is ook mogelijk om handhelds die door de bediening gebruikt worden te koppelen met schermen achter de bar en in de keuken, zodat hier ook direct de timing in de gaten kan worden gehouden en het ouderwetse bonnetjes systeem ook uit den definitief verleden tijd wordt.