Ga een terugtrekkende haarlijn te lijf met een haartransplantatie!

Het kan zo zijn dat met de jaren de haarlijn terug begint te trekken en je hier iets aan wilt doen. Dan kan een haartransplantatie een goede optie zijn! 

Wat is een haartransplantatie? 

Bij een haartransplantatie worden haarzakjes uit een gebied waar voldoende haargroei, ook wel de donorzone genoemd, genomen en verplaatst naar een gebied waar een tekort aan haargroei is ontstaan. In dit gebied, ook wel de ontvanger zone, zijn weinig babyhaartjes en is kaalheid opgetreden. Dit is het probleemgebied wat jij waarschijnlijk met de transplantatie wil aanpakken! Er zijn verschillende methoden voor haartransplantaties, zo kun je kiezen voor de Follicular Unit Extraction-methode of de Follicular Unit Transplantation-methode. Bij FUE ontstaat minder littekenweefsel, omdat de haarzakjes individueel uit de donorzone worden gehaald. Bij FUT wordt een strook huid met haarzakjes verplaatst van de donorzone naar de ontvanger zone. 

Wanneer een haartransplantatie overwegen? 

Er zijn allerlei redenen om een haartransplantatie te ondergaan. Daarbij is het belangrijk waar jij als persoon behoefte aan hebt. Het kan zo zijn dat je bij een beetje haarverlies dit al op wilt vullen, of misschien je baard of snor wat voller wilt laten lijken. Het kan ook zo zijn dat het proces van kaal worden al verder gevorderd is en je er uiteindelijk toch echt wat aan wilt laten doen. Dit zijn allemaal redenen om een consult aan te gaan bij een kliniek, zoals Nielsen haartransplantatie. Hier kun je in een consult samen de behoeftes en verwachtingen bespreken.

Wat gebeurt er na de transplantatie? 

Nadat de transplantatie heeft plaatsgevonden is het moment aangebroken om ruimte te geven voor herstel. Na een aantal dagen kan het gebied waar de transplantatie is geplaatst gaan jeuken, dit komt omdat er kleine wondjes ontstaan op de plek waar de haarzakjes zijn getransplanteerd. Het is belangrijk om hier niet aan de krabben, zodat de resultaten aan het einde van de hersteltermijn (die zo’n 12 maanden is) zo goed mogelijk is. Een betere optie dan krabben, waarbij je ook bacteriën kan introduceren en zo je nieuwe haarzakjes kan laten ontsteken, is om de hoofdhuid te koelen om wat verlichting te geven. 

Mag ik mijn haar gewoon wassen?

Het duurt minstens 72 uur voordat de donor zakjes echt vastzitten in de huid op hun nieuwe bestemming, daarom is het belangrijk om voorzichtig te wassen en de producten en instructies die je meekrijgt van de kliniek goed toe te passen. De eerste wasbeurt vindt namelijk ook plaats in de kliniek, na 3 dagen. Hierbij wordt ook door een arts gecontroleerd of het genezingsproces naar wens verloopt. Ook de tweede keer wassen gebeurt in de kliniek, namelijk op de tiende dag na de transplantatie. Hierna kunt u gewoon weer douchen zoals u dit gewend bent!