5 Leuke ideeën ter decoratie van de kinderkamer

De kamer van je kinderen is misschien wel een van de leukste om in te richten. Je kunt namelijk net wat meer doen dan in een normale kamer en je kunt het zo gek niet bedenken om het tot een waar paradijs voor je kinderen te maken. Van felle kleuren tot leuke speeltjes of een Muursticker Kinderkamer. Je kunt er alle kanten mee op. Maar soms maakt het dat ook lastig om daadwerkelijk tot een leuke kinderkamer te komen die er ook nog enigszins presenteerbaar uitziet. Daar gaan wij je mee helpen. We zetten de leukste ideeën voor je op een rijtje. Zodat jij precies weet hoe je kinderkamer het beste kunt inrichten en welke accessoires daar het beste bij passen. Jij blij, en je kind blij.

Leuke ouderwetse meubels voor in de kinderkamer

Ben jij klaar met die standaard meubels bij de woonboulevard en wil je eens wat anders? Dan zijn vintage meubels zeker een goed idee voor jou. Deze meubels zijn niet alleen ontzettend leuk, je kunt ze ook nog eens tegen een lage prijs scoren. Het allerleukste is natuurlijk als je meubels uit je eigen kindertijd hergebruikt, maar we begrijpen dat dit lastig is. Kijk daarom eens rond bij de kringloop of bij een leuk meubelboetiek. Daar vindt je vast een leuk ouderwets, vintage kastje of krijtbord. Tevens kun je ook gewoon oude meubels opknappen met een likje verf, en hem op je eigen manier een vintage vibe geven. 

Leuke stickers voor aan de muur

Je kind wil natuurlijk het liefst dieren aan de muur of dinosaurussen. Dat is lastig, helemaal wanneer je niet zo handig bent met verf. Maar met muurstickers is dit ineens heel goed mogelijk. Muurstickers vind je tegenwoordig in heel veel verschillende vormen en maten met verschillende thema’s. Zo is er voor elk kind wel een geschikte sticker te vinden. Leuk ook, je kunt er zoveel opplakken als je wilt en ze met elkaar combineren. Dit kun je zelf doen of je kind laten kiezen. Tevens zijn muurstickers makkelijk op de muur te plakken en kun je ze er ook weer makkelijk afhalen. Als je kind dus klaar is met de oude sticker, kun je er weer een leuke, nieuwe opplakken. 

Je kind de ruimte te geven om te spelen

Je wil natuurlijk ook dat je kind zich kan vermaken in de kinderkamer. Helemaal wanneer ze wat ouder worden. Steeds meer kinderkamers worden dan ook versierd met klim en klautertoestellen of heuse klimrekken. Tevens kun je er voor kiezen een mooie schommel of ladder op te hangen, wanneer de kamer dit technisch toelaat. Zo kun je je kind ook nog eens de ruimte geven om te bewegen, vooral tijdens de eerste levensjaren is dit erg belangrijk. Maar bovenal ziet het er ook nog eens leuk uit en kun je er naar hartelust mee experimenteren.