Werken bij een bank

De financiële sector is een interessante sector met veel doorgroeimogelijkheden. Echter kampt de sector met een imagoprobleem. Denk jij er toch over na om in de financiële sector aan de slag te gaan? In deze blogpost bespreken wij de voor- en nadelen van het werken bij een bank. Verder hebben wij ook een aantal handige sollicitatietips voor je!

 

Voordelen

  • Uitdaging

De bankenwereld heeft veel uitdagende financiële banen in de aanbieding. De complexiteit van de financiële sector zorgt voor een intellectuele uitdaging.

  • Ontwikkelingsmogelijkheden

Aangezien de financiële wereld continu in beweging is, wordt er veel aandacht besteed aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van werknemers. Ook kun je in deze sector relatief eenvoudig doorstromen naar andere functies. Ook zijn er veel finance traineeships beschikbaar.

  • Salaris

De lonen in de financiële sector liggen ruim boven het marktgemiddelde. Dit maakt het werken in deze sector natuurlijk erg aantrekkelijk.

  • Werkklimaat

Financiële instellingen bieden hun werknemers een gezonde werkklimaat door middel van uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden met veel voordelen. Daarnaast zorgt “Het Nieuwe Werken” voor meer flexibiliteit en de mogelijkheid voor werknemers om vanuit huis te werken.

 

Nadelen

  • Imago

Zoals eerder vermeld, heeft de financiële sector te kampen met een imagoprobleem. Naar de buitenwereld toe is het een stijve sector van grijze pakken. Hierdoor is het voor financiële instellingen lastig om jonge mensen aan te trekken en te behouden.

  • Werkdruk

Het behalen van doelstellingen en verkoopcijfers zorgt voor een hoge werkdruk, wat het soms lastig maakt om werk en privé te combineren. Bovendien is er nog steeds sprake van onzekerheid in de financiële wereld. Dit komt onder andere door de opkomst van concurrentie in de vorm van FinTech bedrijven.

 

Sollicitatietips

  1. Laat zien dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen en trends in de financiële wereld
  2. Geef aan waarom jij je kunt identificeren met het bedrijf
  3. Focus op de vaardigheden die gevraagd worden in de financiële vacature
  4. Gebruik een professionele foto op je CV