Tips voor de avond voor een sollicitatiegesprek

Je bent op zoek naar werk in je stad en bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het is de avond vooraf en je wil je zo goed mogelijk voorbereiden voor morgen. Volg deze checklist als je niks wilt vergeten.

  1. Leg je outfit klaar

Ben jij iemand die altijd last minute bedenkt wat je aantrekt? Doe dit niet als je een sollicitatiegesprek hebt. Leg je outfit de avond van te voren alvast klaar. Sowieso is het belangrijk om goed na te denken over wat je gaat aantrekken. Of je nu op zoek bent naar een fulltime baan, studenten bijbaan of vakantiewerk. Je outfit moet goed passen bij de functie, het bedrijf en de branche waarin je werkt. Zo kom je ook vroegtijdig achter probleempjes zoals kreukels of vlekken in je kleding.

  1. Pak je tas in

Op zich best logisch, maar toch denk niet iedereen eraan. Pak je tas al de avond van te voren in. Dan kun je alvast je CV uitprinten en deodorant en make up inpakken voor het geval dat.

  1. Zoek goed uit waar je heen moet en hoe je daar gaat komen

Stel je voor dat je pas een uur van te voren erachter komt dat het bedrijf helemaal in Amsterdam Noord zit. Of dat het opeens blijkt dat er werkzaamheden zijn op het spoor. Bedenk altijd ruim van te voren hoe je naar het bedrijf toe wilt reizen.

  1. Bedenk een antwoord op veel gestelde sollicitatievragen

Wat zijn je sterke en zwakke punten? Waarom wil je bij dit bedrijf werken? Oeff.. krijg je al de zenuwen bij deze vragen? Het helpt enorm als je van te voren al bedacht hebt wat je gaat antwoorden op dit soort vragen. Dat scheelt een hoop stress tijdens het gesprek. Vergeet niet even te oefenen met je huisgenoten, vrienden of familie.

  1. Bereid je op het ergste voor

Hangt er een vloek over je en ben jij altijd de persoon die in de problemen raakt? Bereid je voor op het ergste! Misschien gaat het heel hard regenen of staan er urenlange files op de snelweg. Sommige dingen zijn niet te voorkomen, maar kan je wel op voorbereiden. Misschien scheur je wel uit je kleding en poept er een vogel in je haar!

  1. Check de personen met wie je een gesprek hebt

Zorg ervoor dat je meer dan alleen de namen weet van de personen met wie je het gesprek hebt. Wat is hun functie binnen het bedrijf? Op welke afdeling werken ze? Handige informatie de je wellicht nodig zal hebben.

  1. Neem een goede nachtrust

Hèhè je bent er helemaal klaar voor. Nu alleen nog een goede nachtrust en dan is het zover. Dus zet je TV uit en laat Facebook en Instagram even achterwege. Je zal jezelf dankbaar zijn in de ochtend. PS vergeet niet je wekker te zetten!