Kunst huren: de trends van 2020

kunst huren

Kunst huren is de ideale manier om jouw huis steeds up to date te houden met de nieuwste trends in moderne kunst. Daarnaast is kunst huren natuurlijk een goedkopere manier om je huis te decoreren, dan het kunst kopen. En dat is goed nieuws. Want kunst in jouw woning is het summum van zelfexpressie en zorgt voor een authentiek interieur. Lees snel verder over de trends in de moderne kunst van dit jaar:

Maximale kunst huren is weer helemaal in

Het maximalisme benadrukt overmaat en overbodigheid. Hoe meer herhaling van een bepaald element, thema, materiaal, of kleur, hoe meer het opvalt. Mensen associëren maximale kunst vaak met sensualiteit, luxe en fantasie. Het moge duidelijk zijn dat deze kunst trend lijnrecht tegenover het bekende minimalisme staat. 

In plaats van strakke lijnen en ingetogen kleuren op te nemen, gebruikt maximalisme juist excentrieke kleuren en rijke stoffen, texturen en patronen om een ​​staat van georganiseerde chaos te bereiken. Terwijl minimalisme straalt door het zoveel mogelijk weglaten van elementen en overmaat, brengt maximalisme de stijl, het karakter en de emotie van de huurder naar voren. Met maximale kunst aan jouw wand, ontstaat er een mooie, visuele kakofonie in jouw kamer.

Lijn kunst huren blijft populair

Geïnspireerd door de tijdloze tekeningen van Picasso en Matisse, is deze alomtegenwoordige kunst trend de droom van elke minimalist. Lijntekeningen gebruiken de kracht van negatieve ruimte om een dramatisch visueel statement te maken met alleen eenvoudige zwarte lijnen op een witte achtergrond. Zowel klassieke, als eigentijdse, symboliek spelen een rol. Dus afhankelijk van jouw voorkeur, kun je kiezen tussen kunst die gebaseerd is op beroemde kunstwerken, of moderne portretten met nieuwe verweven figuren. De rauwe eenvoud van deze look maakt het uitermate geschikt voor zowel minimalistische als eclectische interieurs. Je kan het trouwens ook prima combineren met een maximalistische kunstwerk. 

kunst huren

Vrouwen zijn weer terug van weggeweest

De kunstwereld herontdekt een obsessie voor het menselijk lichaam, vooral voor vrouwen. Ter ere van vrouwelijke empowerment, wenden veel kunstenaars zich tot vrouwen om hun verhalen te vertellen. Ze gebruiken de symboliek van sterke vrouwelijke leiders, maar romantiseren bijvoorbeeld ook de kleine, alledaagse, momenten van eenzaamheid. Het kleurenschema van deze prints bestaat vaak uit aardse tinten. Ook hebben veel portretten retro elementen. 

Botanische kunst huren mag nog steeds in 2020

Botanisch geïnspireerde kunst staat al een aantal seizoenen in de trend lijstjes. En voor de liefhebbers is er goed nieuws. Ook dit jaar blijft het een stevige trend. Door de toenemende vraag naar duurzame producten is er veel vraag naar de aardse kleurenschema’s. De serene beelden van bloemrijke taferelen brengen rust en vreedzaamheid in een interieur. Voor veel mensen moet thuis een rustige en vredige plek zijn, zonder stress. Art nouveau begint langzaam weer aan opmars. Wellicht brengt deze stijl ook wat nostalgie met zich mee.