Wat is een verpakkings partner?

verpakkingsbedrijf voor het verpakken van medicijnen

Een verpakkings partner wordt ook wel een co packer genoemd. Een begrip dat bij veel mensen onbekend is. Toch heeft iedereen dagelijks verpakkingen in zijn handen. Denk maar aan de verpakkingen in de supermarkt, de verpakkingen in de drogisterij of de medische verpakkingen. Al deze verpakkingen worden ontwikkeld en gemaakt voor een verpakkingsbedrijf. Ieder verpakkingsbedrijf is gespecialiseerd in één of meerdere markten. Een verpakkingsbedrijf voegt dus waarde toe door van losse producten of supplementen een kant en klaar verkooppakket te maken. 

Wet- en regelgeving rondom verpakkingen 

Verpakkingsbedrijven die actief zijn in de markt voor voeding, voedingssupplementen, medicijnen, medische hulpmiddelen en cosmetica moeten voldoen aan strenge eisen en kwaliteitsnormen. Voor het verpakken van bijvoorbeeld een biologisch voedingsmiddel moet aan de Skal voorschriften voldaan worden. Een voorbeeld van een richtlijn voor het verpakken van voedsel is dat verpakkingsbedrijven verplicht zijn om de klanten te informeren over allergene stoffen. Deze informatie moet duidelijk zichtbaar en duidelijk zijn. Op de verpakking van medicijnen moet bijvoorbeeld een speciale 2D-streepjescode staan waarmee de echtheid van het middel kan worden bepaald. 

Op zoek naar een verpakkingsbedrijf? 

Bent u op zoek naar een verpakkings partner omdat u voedingssupplementen, medicijnen of cosmetische producten wilt verpakken? Bij Ambi Pack bent u hiervoor aan het juiste adres. Dit verpakkingsbedrijf heeft al meer dan 20 jaar ervaring. Ambi Pack BV realiseert niet alleen de verpakkingen, maar produceren ook capsules, tabletten en gecoate tabletten. Het productie- en verpakkingsbedrijf heeft de mensen en de machines in huis om alles voor u te verzorgen.

verpakkingsbedrijf voor het verpakken van medicijnen

Een verpakking beschermt het product 

Samenwerken met een verpakkingsspecialist is zeer waardevol. De verpakking van een voedingssupplement of medicijn moet het product beschermen tegen vocht, licht en zuurstof. Hierdoor kan de werking van het medicijn gegarandeerd worden. Daarnaast moet de verpakking het merk versterken en herkenbaar zijn. Een herkenbare verpakking zorgt ervoor dat klanten sneller kiezen voor uw product. Bovendien is een herkenbare verpakking belangrijk bij herhaalaankopen. 

Gepersonaliseerde verpakkingen de toekomst?

Naast het beschermen van de producten hebben de verpakking nog een ander doel. De gebruikers moeten de verpakking eenvoudig kunnen openen zodat het product goed uit de verpakking gehaald kan worden. Bij het ontwerpen van een verpakking moet dus rekening gehouden worden met de eindgebruikers. Een medicijn dat veel gebruikt wordt in gezinnen met (jonge) kinderen moet zo verpakt zijn dat kinderen de verpakking niet open kunnen krijgen. Terwijl een verpakking gericht op ouderen juist zeer eenvoudig te openen moet zijn. De verpakking moeten gepersonaliseerd worden voor de gebruikers. Deze trend zal in de toekomst zichtbaar worden.

‘We werken toe naar gepersonaliseerde verpakkingen, er wordt tenslotte ook al gesproken over gepersonaliseerde medicijnen’ – David Dronneau spreker Pharmapack Europe 2019