Niet alleen thuis, maar ook zakelijk zonnepanelen nemen? Zo vind je hiervoor een geschikte leverancier

Ben je ondernemer? En heb je thuis al zonnepanelen? Als je zakelijk ook zonnepanelen wilt laten installeren, zijn er andere dingen die hierbij komen kijken dan als je thuis zonnepanelen laat plaatsen. Zo is het energieverbruik bij bedrijven vaak een stuk groter en is op andere momenten van de dag energie benodigd.

Het opwekken van energie door middel van zonne-energie is niet alleen duurzaam, maar kan ook op de lange termijn financieel voordelig zijn – juist als je veel energie verbruikt. Toch kan het laten plaatsen van zonnepanelen een ingewikkeld proces zijn, waarbij goede kennis van belang is. In deze blog geven we vijf tips voor als je zonnepanelen op je bedrijfspand wilt laten plaatsen.

Analyseer je energieverbruik

Voordat je zonnepanelen laat plaatsen is het belangrijk om een grondige analyse van het energieverbruik te maken. Dit geeft een indicatie van de hoeveelheid panelen die nodig zijn om het gewenste percentage van het energieverbruik te dekken. Bestudeer daarnaast het energiecontract om te zien of de energieverbruiksprofielen van het bedrijf overeenkomen met de mogelijke tijd van stroomopwekking door de zonnepanelen. Een goed begrip van de energieverbruikspatronen is belangrijk om een realistisch en betaalbaar projectvoorstel te ontwikkelen.

Zoek een goede leverancier

Het kiezen van een goede leverancier is cruciaal voor het realiseren van een geslaagd project. De juiste leverancier heeft niet alleen veel ervaring in het plaatsen van zonnepanelen, maar kan ook aanbevelingen geven voor de meest geschikte panelen voor het bedrijf. Het is aan te raden om meerdere offertes op te vragen en te kiezen voor een leverancier met een goede prijs-kwaliteitverhouding en expertise.

Laat je informeren over de subsidiemogelijkheden

Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden voor bedrijven die duurzame energie produceren. Laat je informeren door de leverancier of bekijk de mogelijkheden op provinciale en gemeentelijke websites. Het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf kan ervoor zorgen dat het bedrijf in aanmerking komt voor meer dan één type subsidie.

Kies voor panelen van goede kwaliteit

Het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor goedkopere zonnepanelen, maar dit kan op de lange termijn juist tot meer kosten leiden. Panelen van goede kwaliteit hebben niet alleen een langere levensduur, maar leveren doorgaans ook meer energie op. Het is beter om te investeren in panelen van goede kwaliteit, zodat het bedrijf de energieopbrengst voor een langere periode kan benutten.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

De technologie voor zonnepanelen is voortdurend in ontwikkeling. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen. Dit biedt de mogelijkheid om het bedrijf op den duur te upgraden naar de nieuwste technologie en de efficiëntie van het systeem te verbeteren.

Samenvatting 

Het plaatsen van zonnepanelen op een bedrijfspand is een duurzame stap, die niet alleen op de lange termijn financieel voordelig kan zijn, maar ook bijdraagt aan een beter milieu. Door goed geïnformeerd te zijn over het energieverbruik, de keuze van de leverancier, subsidiemogelijkheden, kwaliteit van de panelen en de ontwikkelingen in de technologie, kan het bedrijf een weloverwogen keuze maken voor het plaatsen van zonnepanelen. Door deze vijf tips te volgen, kan het bedrijf een succesvol project realiseren en een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.

Bron: Janszon.nl