5 voordelen over het werken via een uitzendbureau

regenboog mappen voor geordende administratie

Helaas heerst er nog een vrij negatief beeld over uitzendbureaus. Dit is hartstikke zonde, want veel vooroordelen kloppen niet eens. Uitzendbureaus zijn ook niet meer zoals vroeger, er is de afgelopen tijd een hoop veranderd. Lees hieronder 5 voordelen over het werken via een uitzendbureau.

Een bijbaan op maat  

Zorg dat jij je eerst online inschrijft. Vul je profiel en voorkeuren zo compleet mogelijk in. Zo worden er wekelijks automatisch de nieuwste vacatures passend voor jou naar je toe gemaild. Op basis van jouw ervaring en competenties selecteren de recruiters deze passende vacatures voor jou uit. Daarnaast kun je zelf via de website ook op vacatures reageren die jou leuk lijken, inclusief filters. De recruiters kunnen jou dan adviseren of dit wel iets geschikts is voor jou en zo niet, wat je dan beter wel kunt doen plus de bijbehorende vacatures. Mocht het wel een match zijn, dan nemen de recruiters contact op met jou.  

Verschillende bijbanen

Via een uitzendbureau kun je naar de meest uiteenlopende bijbanen uitgezonden worden. De meeste uitzendbureaus hebben contact met de tofste bedrijven en kunnen jou dus ook koppelen aan de leukste bijbanen. Vind je een bijbaan toch niks? Dan stop je er lekker mee en kies je een andere bijbaan! Op deze manier kun jij zo diverse bijbanen aannemen en uittesten wat jij wel en niet leuk vindt. Je doet veel werkervaring op en leert ontzettend veel mensen en bedrijven kennen.

Gemak

Bij een uitzendbureau hoef je maar één keer door het sollicitatieproces en dus niet voor elke bijbaan opnieuw door het hele proces heen. Daarnaast kan een uitzendbureau jou helpen met solliciteren, mocht jij hier moeite mee hebben. Zij kunnen jou bijvoorbeeld helpen met het opstellen van een cv en tips geven voor een sollicitatiegesprek. De recruiter helpt jou bij het vinden van de juiste bijbaan, waardoor je zelf niet actief op zoek hoeft te gaan. Je kunt ook zelf bepalen hoeveel uren jij wilt werken. Daarnaast krijg jij per week betaald en wordt werkkleding indien nodig vaak door het uitzendbureau geregeld.

Opleiding en training

Indien jij voor een bepaalde bijbaan nog niet over bepaalde skills beschikt, kun jij een cursus krijgen van het uitzendbureau. Voor sommige bijbanen is het vanuit de werkgever zelfs verplicht om eerst een bepaalde cursus te krijgen. Dit wordt dan door het uitzendbureau zelf geregeld en hoef jij zelfs niet eens te betalen.

Voor werkgevers

Waarom zou u in overweging kunnen nemen om een uitzendbureau in te huren? Als werkgever bent u flexibel met het inhuren van uitzendkrachten. Is het druk op het werk? Dan kunt u extra krachten aanvragen. Is het een rustige periode? Dan bent u niet verplicht om uitzendkrachten aan te nemen. Het uitzendbureau regelt het gehele werf- en selectietraject voor u, dit scheelt ontzettend veel tijd. Daarnaast zit u niet vast aan administratieve rompslomp. Dit wordt allemaal geregeld door het uitzendbureau. Kijk hier voor de leukste bijbanen en lees hier meer over uitzendbureaus!